Despre proiect
- a se adresa nevoilor de dezvoltare, inclusiv din sectorul protecției mediului;
- a contribui la Strategia Uniunii pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii, prin finanțarea Obiectivului Tematic 6: Protejarea și conservarea mediului și promovarea utilizării eficiente a resurselor, stabilit prin Regulamentul nr. 1303/2013, respectiv promovarea investițiilor în sistemele de apă și apă uzată.
În domeniul infrastructurii de apă și apă uzată, prin Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană s-au agreat un număr de obligații și perioade de tranziție privind conformarea României la prevederile Directivei nr. 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman și ale Directivei nr. 91/271/CEE privind colectarea și epurarea apelor uzate.
Astfel, 31.12.2015 a fost termenul final de conformare cu prevederile Directivei nr. 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman, pentru toate comunitățile din România având peste 50 locuitori.
În domeniul colectării și epurării apelor uzate:
- 31.12.2018 a fost termenul final de conformare pentru aglomerările peste 2.000 l.e. și până în 10.000 l.e.;
- pentru aglomerările de peste 10.000 l.e. termenele de conformare au fost 31.12.2013 în domeniul colectării și 31.12.2015 în domeniul epurării.
- ape uzate urbane colectate și epurate (din perspectiva încărcării organice biodegradabile) pentru toate aglomerările mai mari de 2.000 l.e. și
- serviciu public de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic în condiții de siguranță și protecție a sănătății, extins la populația din localitățile cu peste 50 de locuitori.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro sau www.mfe.gov.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.